Har en superbra groddburk med ett litet stöd så man kan ställa burken upp och ned för avrinning.
Försöker hålla den fylld hela tiden både för att det är så gott med groddar och för att man nu i slutet av den mörka årstiden behöver extra vitaminer mer än någon annan tid på året.
Hur man gör när man groddar?
Häll i tex mungbönor, alfalfafrön eller linser i en burk (det behövs bara några matskedar, de ökar i volym) täck med vatten och låt stå till nästa dag.
Sila av vattnet och låt groddämnena stå mörkt i rumstemperatur. Skölj en gång om dagen och snart kommer groddarna att börja växa. Det tar ett par dagar innan de är klara att äta. Vill man ha dem gröna låter man dem stå i ljus en dag.
Man kan grodda i ljuset också. Det ska skilja lite på smak men jag har inte märkt något. Blir nog mer klorofyll i ljuset och det är ju bra i alla fall. Jag brukar skölja två gånger om dagen men rekommendationerna är väl olika. 😆
Tack för tipsen Aprikos!