vinbladsdolmar

Idag testade jag att göra vinbladsdolmar på färskplockade blad.
Jag tyckte det var gott, men de går att krydda mer, barnen tyckte sådär.

 

Vinbladsdolmar

20 vinblad
1 hackad gul lök
olivolja
1 msk solrosfrön
2 dl grötris
1 msk russin
4 dl vatten
1 tsk kardemumma
4 msk färsk hackad mynta
2 tsk strösocker
½ dl olivolja
salt och peppar

Koka vinbladen i saltat vatten 2-3 minuter.
Fräs lök och solrosfrön i olja, tillsätt ris, vatten, russin och kryddor, låt puttra under lock.
Lägg sedan en klick risröra, ca 2 tsk, på varje blad och vik ihop till ett litet knyte.
Lägg med skarven nedåt i en kastrull, häll på vatten, olja och salt. Låt koka på svag värme under lock i ca 20-30 min gärna med en talrik på dolmarna som tyngd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *