Den där ständiga frågan som dyker upp när alla redan är hungriga och maten borde stå på bordet.
Här kommer ett förslag, en sorts morotsplättar som gick hem hos 2 av 3 barn.
Den äldsta försökte förgäves pilla ut varje liten morotsbit, trots att hon precis innan stått och ätit en hel morot rå…
Morotsplättar:
1½ dl mjölk
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 morötter
salt och peppar.
Vispa ihop mjölk och ägg. Rör i mjöl, bakpulver och sist de rårivna morötterna.
Krydda, man kan naturligtvis ha i någon mer krydda tex spiskummin eller muskotnöt.
Stek klickar i en stekpanna i olja eller smör.
Vi åt gårdagens hirsgratäng till.
När jag värmer matrester värmer jag dem alltid i kastrull på spisen. Aldrig i micron, då äter jag hellre kall mat.
Jag tror micron är en riktig näringsdödare.
Om man läser Tommy Svenssons nyhetsbrev om micron får man veta att mat tillagad i micron utsätts för allvarliga molekylskador.
När vi sen äter den micrade maten kan den orsaka onormala förändringar i vårt blod- och immunsystem. (Förutom att alla vitaminer har dött)
Inget jag har lust att utsätta varken mig själv eller min familj för.
Och även om det inte skulle vara så farligt, har det inte gått någon större nöd på oss, jag klarar mig bra utan micro.
Det enda jag någon gång stoppar in där är fryst bröd eller bullar som jag inte hunnit tina.
Aldrig aldrig mat som ska vara till för att nära.
Tack Emelie!
Kanontips till dagens middag. Vi får väl se mottagandet hos 7 -åringen bara!:-) Som sagt undrens tid är definitvt inte förbi om vi bara våga tro på det.
Micron är väldigt bra att tina bullar i och det är tydligen det som man kan ha den till… Ja, ja den kallas väl inte för Bull-tv för intet?:-)