När vi var och tittade på strutsar på en strutsfarm en gång kunde man köpa strutsglass,,, jag tyckte det lät så otroligt äckligt,,, som om det var struts i glassen.
Man säger ju inte hönsglass när man gör glass på vanliga ägg…
För isåfall har vi gjort ankglass (tycker det låter minst lika äckligt som strutsglass…)
Men den blev god och väldigt gul, äggulan i ankägg är mycket större än i hönsägg.
Ankglass
3 ägg delade i gulor och vitor
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt
Vispa vitorna till ett fast skum, blanda i ½ dl socker och fortsätt vispa lite.
Vispa äggulor och 1 dl socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa grädden.
Blanda samman allt plus yoghurten. Ta äggvitan sist och var försiktig med den.
Häll upp i en form och frys några timmar.
Ååå så smarrigt! Och vad jag saknar att ha ankor! Måste nog införskaffa mig några igen…
Och maskrosvinet?! Kanske om jag hinner plocka så blir det även här. Är ju inte så förtjust i ljusa viner men om det är egentillverkat så borde det ju vara himelskt gott!
KRAM
Haha, ja det LÅTER inget vidare, men det SER gott ut
Den glassen ser ”smarrig” ut:)
hahaha ankglass och hönsglass låter som något för icke-vegetarianer 😉 Men det ser då väldans gott u! 😀