I julklapp fick jag den här boken;
”Sött, sweet, dulce” av Anna och Fanny Bergenström.
Så fina bilder och en massa goda recept. Lite för många,,, när ska man hinna laga allt?
Stod och klämde på en gammal limpkant imorse som var på väg ner i komposthinken, då jag erinrade mig ett recept på fattiga riddare.
Sagt och gjort.
Ett ägg, 1 dl mjöl och lite mjölk vispades ihop till en smet. Brödkivorna vändes däri och stektes med mycket smör, sen vändes de i socker och kanel.
Lika gott som nybakta kanelbullar till förmiddagsfikat.
(Men de ser jäkligt äckliga ut på bild, som köttbitar….)
Fick iallafall blodad tand och fortsatte raskt med att tillaga en créme caramel, som tog mig två timmar att få ihop… (Anna och Fanny tjatar jämt om just den favoritdesserten i alla intervjuer jag läst, så jag var ju bara tvungen.)
Smaken får jag rapportera om en annan dag, den ska kylas över natten.