Testade ett recept på ”lion bars” från en Leila-kokbok i julas. Funkar att skära i små munsbitar eller lite större om man vill ha med sig som mellanmål på någon utflykt.
Lion bars
3 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5 dl dinkelpuffar
100-200 gr mörk choklad
Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
Rosta kokos i en torr kastrull.
Rör ner kokos och puffar i jordnötssmeten.
Fördela smeten i två avlånga brödformar med bakplåtspapper i botten. Låt stelna i kylskåp ca en timme.
Skär i bitar och doppa i choklad som är smält i vattenbad, alternativt smält chokladen och häll över massan i formarna, låt stelna och skär sedan bitar.
Alla ingredienser går att hitta ekologiska.