I år har jag gjort syrensaft som jag lagt upp recept på tidigare men aldrig testat själv.
Det var på dotterns initiativ, hon kom in med en hel hink med syrenblommor;
”Mamma kan man göra något med de här?”
Gillar hennes inställning.
Syrensaft
40-50 klasar blå bondsyren
1kg socker
1 citron, i bitar
50 gr vinsyra
1½ liter kokande vatten
Blanda alla ingredienser i en stor kastrull med lock och ställ svalt i 5 dygn.
Sila av och späd med vatten.
Glöm inte att använda ekologiska ingredienser.
Ja, riktigt härlig inställning. Den ska jag försöka ta efter. 🙂
Syrensaft har jag alldrig testat. Tack för receptet…få se om det hinns plockas några blommer 🙂
Har letat efter det här receptet, fast mest i mitt huvud, så det är kanske inte så konstigt att jag inte hittat det 😉
Blev det gott? Själv har jag exprimenterat med schersminblommor i år, men vattnet blev bäst om man bara plockar bladen, och det är ganska mycket jobb för något jag ännu inte vet hur jag vill använda.