Idag var det en stor dag.
Kajsa har lagt sitt första ägg!! Ja, det var faktiskt två, som jag hittade när jag öppnade ankhuset i morse.
Det firade vi förstås. Ankorna fick ny halm och vi fick nässelsoppa med ankägg.
Senaste inläggen
Kategorier
- Barn (236)
- Bin (41)
- Ekobutiken (56)
- Funderingar (361)
- huset (115)
- Köpstopp (15)
- Mat/Hälsa (345)
- Miljö (301)
- Okategoriserat (46)
- Övriga Projekt (252)
- recept bak och mat (122)
- Trädgård/Odling (415)
Nässelsoppa är gott och det hör ju våren till :smile:Ankägg har jag inte testat men passar säkert fint till. Härligt!!!
Duktig nässelplockare ser du ut att ha också! skoj 😛
Gud så gott! Jag har inte ätit nässelsoppa på ett kvartssekel, men har hittat massor av späda nässlor som vi ska plocka idag. Kul att det äntligen kom ägg!
Nu blir jag lite avundsjuk – har inte fått tillfälle att njuta denna delikatess ännu i år.
Heei, jag gjorde ju också nässelsoppa! Men igår 🙂
Kul att ni fick ägg, duktig anka…O va gott med nässelsoppa, vi ska bara ta oss i kragen o ge oss ut o plocka…. Sandra har det som en favo, soppan alltså inte o plocka…. ha det bra… 😉
Vi har ätit nässelsoppa idag. Jag är enormt imponerad att en sådan växt kan ge så mycket gott. Förresten, jag har följt din blogg ett tag nu men först idag kommenterar jag (tror jag).
jag gick och spanade på nässlor igår på vägen hem från jobbet men hade inget att ta i. får bli senare i veckan för jag har massor av recept som vill bli nyttjade:)
och sån lyx med egna ankägg:)
Det är ju så gott 🙂
Hos oss har jag som tradition infört nässelsoppa till förrätt på Valborg. När vi har gäster brukar de äta ganska lite av huvudrätten sedan…