Av någon anledning har jag råkat höra två recensioner av en ny film ”Julie och Julia” som tydligen går på bio nu.
Den handlar om mat, fransk mat och jag blev väldigt sugen på att se den.
Huvudpersonen är den legendariska Julia Child (har aldrig hört talas om henne förut måste jag erkänna) som tog det franska köket över atlanten och skrev en berömd kokbok som tydligen inte går att få tag på längre om man inte har tur att hitta den på antikvariat.
Men så kollade jag i min bokhylla och se;
Lånad av mamma för några år sen.
Inga flashiga bilder men en jäkla massa text.
Jag plöjde igenom några kapitel då när jag tog hem den och det är nog dags att fortsätta nu.
Den största behållningen hittills är hur man håller en kniv när man hackar grönsaker så gör jag fortfarande…
Grattis till denna raritet (även om det bara är ett lån)!
Har precis sett den nu i kväll och den var klart underhållande. Kanske 20 min för lång. Men Meryl S var bara så……underbark! En sån lady
🙂 En nog så viktig kunskap om hur man rätt skall hantera sina verktyg.
Du kommer att finna kokboken oumbärlig med alla dess läckra recept.
Har den boken också… en verklig skatt … den överger jag aldrig.