Sen i november har jag planerat renoveringsprojekt här, ja egentligen är det väl en process som pågått några år. Men det var en lördagmorgon vid 4-tiden i november, när jag inte kunde sova, som jag gick ner och mätte upp hela köket. Planerade skåpstommar och beställde allt några dagar senare.
Nu är renoveringen igång. Jag har anlitat en snickare. Det går med rasande fart. Med tanke på att det tog mig 1½ år var att renovera barnens kattvindrum, två stycken, så fanns det inte på kartan att jag skulle göra köket själv… Jag monterar skåpstommar, målar och hämtar material på brädgården. Snickaren river, bygger och kaklar. Jag njuter varenda sekund. Det är galet rörigt och jag springer mellan alla andra rum för att hitta köksredskap och porslin när jag ska laga mat. Visst längtar jag till när köket är färdigt, men jag gillar processen. Få längta, göra, se konkreta resultat. Mitt jobb på jobbet är abstrakt, jobbet hemma är konkret, en sån befrielse.
Jag trodde jag skulle få leva på hämtmat under tiden men eftersom jag är färdig med spisdelen som byggdes om för tre år seda och kyl och frys står där de ska stå, så lagar jag mat varje dag. Det blir mycket potatis, rotselleri, palsternacka, grönkål fräst med vitlök och chili, allt från egen odling och till det hemmagjord halloumi. Gjorde ett kilo halloumi under julledigheten innan vi satte kofoten i köket. En stekpanna en tallrik, inte så mycket disk och underbart gott!