pumpapudding

Fick recept på pumpapudding från min kollega Anna.

En favorit hos barnen som äter den både som efterrätt och mellanmål.

 

Pumpapudding

1 kg rensad pumpa eller vintersquash
4 ägg
½ liter mjölk
1½ dl socker
4 msk mjöl
ca 1 dl hackad mandel
4-5 fint hackade bittermandlar

Skär pumpan i bitar och koka i lite vatten tills den blir mjuk. Sila bort vattnet och mosa pumpan med tex en potatispress.
Vispa ihop alla ingredienser och blanda sist i pumpan. Häll smeten i en smord gratängform och grädda i 175 grader 45-60 min.
Servera ev med grädde och sylt.

2 thoughts on “pumpapudding

  1. Vilken god pudding. Äntligen har vi tagit hand om vår stora pumpa. Detta var friskare och godare än ostkaka. Soppa och pudding har vi gjort. Har du många pumpor kvar i hyllorna? Hoppas ni mår fint! Kram

  2. Vad kul att du gillade den Mia. Har själv gjort en omgång nu, barnen gillar den som mellanmål efter skolan. Jag har några pumpor kvar, men de räcker nog inte hela våren, hoppas på en varm sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *