Inte som jag tänkt mig

Här skulle egentligen legat ett inlägg om min nyss uppsatta odlingstunnel. Men, vädret blev inte riktigt som förra helgen. Minusgrader, snö och blåst. Inte läge att gå ut och försöka montera ihop ett växthus… Jag sorterade upp delarna på vardagsrumsgolvet i alla fall och insåg med skräckblandad förtjusning att det inte är 4,5 meter långt och 2 meter brett som jag hade beställt utan 6 meter långt och 3 meter brett! Jag har ju liten trädgård så 4,5 meter var det jag måttat upp att jag kunde ha på några olika platser, men 6 meter… Övervägde tanken att skicka tillbaka alltihopa igen, men nej, jag ska försöka och se hur det blir.

Förra veckan grävde jag upp 20 liter jordärtskockor, av misstag faktiskt, visste inte att det var så många kvar i jorden och det var inte dem jag var ute efter.

 

 

Alla maträtter den här veckan, från raggmunk till potatisgratäng har innehållit jordärtskockor. Testade även att lägga in med klassiskt rödbetsrecept. Skivade skockorna tunt, kokade upp dem en kort stund och lät dem sen koka med i lagen. 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten, några lagerblad, nejlikor och kryddpepparkorn. Innan jag hällde alltihopa i glasburkar. Det blev gott!

 

 

Idag ska jag även testa att syra jordärtskockor, har ingen erfarenhet av det.

3 thoughts on “Inte som jag tänkt mig

  1. Dela gärna med dig av receptet om det blir lyckat! Tycker själv det är jättekul att syra men jordärtsskocka har jag aldrig provat!

  2. Får du inte plats med tunneln kan den kanske hamna i tokarp? Utan att ha snackat med maken kan jag nog säga att vi kan köpa det om det inte funkar.

  3. Jag lovar att göra en utvärdering av jordärtskockorna senare. Har ett gäng rödbetor på lut också som snart ska provsmakas 🙂

    javisst Matilda 🙂
    Men jag ska nog kunna trycka in det någonstans, hoppas jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *