skorpor

På begäran kommer här två skorprecept.

KARDEMUMMASKORPOR:

125g smör
½dl socker
1 ägg
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
knappt 2 tsk bakpulver
4 tsk nystött kardemumma
1½ dl mjölk

Rör smör och socker, tillsätt ägget. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det till smeten omväxlande med mjölken.
Forma två längder och grädda i 200grader i ca 20 minuter.
Skär i sneda snittar och torka på ca 100 grader tills de är riktigt torra.

MANDELSKORPOR:

1½ dl sötmandel
2 ägg
2 dl socker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Mal ½dl av mandeln fint och hacka resten grovt. Blanda mandel, ägg, socker och salt.
Tillsätt först 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret och sen resten av mjölet lite i taget så att det inte blir för mycket. Rulla ut till 4 längder pensla men upvispad äggvita. Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Skär i sneda snittar och torka i 100 grader tills de är riktigt torra.

4 thoughts on “skorpor

  1. Tack, nu ska jag skita i skolarbetet o baka skorpor istället! Jag ska skriva en måldokumentation om mej, och den har gjort mej totalt gråhårig, prata är en sak men få ner det är en helt annan!!!
    Jag blir tokig!!!!!
    Wiktoria

  2. Vilken mysig blogg! Här kommer jag att titta in med jämna mellanrum och läsa om bin, trädgård och annat kul! Skorporna låter smarriga, ska testa vid nåt tillfälle! Grattis till kupan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *