Från mörker till gräv och städ

För bara två veckor sedan såg det ut så här;

 

Jag har under våren undrat och oroat mig lite för när jag ska få ork och tid till allt som ska göras innan sommaren. Fixa iordning odlingar, kapa veden när den kommer, få undan bråte som ligger överallt efter köksrenoveringen…
Men så fort det tinar upp och börjar dofta jord ute, när eftermiddagarna börjar bli ljusa och fåglarna kvittrar, så kommer orken och lusten. det är något i luften.

I helgen som var, arbetade jag i trädgården med att täcka av en del bäddar, grävde ner material från förra årets komposthög, grävde upp en hel del palsternackor och körde grenar och gamla rester från ett urgrävt kryddland till en ny odlingsbädd. Tyvärr gick skottkärran sönder efter många års trogen tjänst, så jag fortsatte att bära jord i en murarhink. Var rätt öm i kroppen på måndagsmorgonen, men det kändes härligt att äntligen vara igång, både psykiskt och fysiskt.



I måndags köpte jag en ny skottkärra till mig själv i födelsedagspresent, på tisdagen var jag och lyssnade på ett föredrag av Sara Bäckmo. Förutom mitt vanliga jobb är jag ju även tillsammans med min vän Clara mitt uppe i att hålla en odlingskurs och hela den processen ger väldigt mycket inspiration. Så nu är jag mycket taggad på ännu en odlingssäsong.

 

2 thoughts on “Från mörker till gräv och städ

  1. Vad kul! Jag såg Saras foto från föredraget i Tranås med en bild på publik bakifrån. Jag minns att jag undrade om det kanske var du som satt där med dreadsen. Det var det alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *