nässelpaj

Till lunch idag åt vi den här pajen:

Pajdeg av:
125 gr smör
3 dl dinkelsikt
1 msk kallt vatten

Tryck ut i formen och låt stå kallt.

Fyllning:
Ca 1 liter förvällda hackade nässlor
200 gr fetaost
4 ägg
en skvätt mjölk
ca 1 dl hela sötmandlar torrrostade i en stekpanna
kryddat med salt peppar, muskot, gräslök och lite libsticka

200 gr i ugnen ca 30 minuter.

Till det surkål och kalamataoliver.

8 thoughts on “nässelpaj

  1. Vad gott det ser ut! Och jag som just funderade på olika saker att göra av nässlor! Måste provas – vi gör inte så mycket matpajer, undrar varför, det är ju jättegott. Kan man ha lite havregryn i pajdegen, tror du?

    Titta in till mig så hittar du en kul utmaning!

  2. Va gott det verkar vara, när blir man bjuden?? ;O)
    Har du kommit på det själv? Du är lite av en Kasja Varg! ;O)

    Wiktoria ;O) ;O)

  3. åh det lät spännande. det måste jag prova någon dag. Jag har gott om nässlor (förutom kirskål) på tomten. kanske skulle man ut å ta reda på dom små rackarna. Såg jätte gott ut!

  4. Jag tror absolut att man kan ha havregryn i pajdegen, undrar om jag inte har prövat det någongång…
    Ska kolla utmaningen.
    wiktoria: du är välkommen närsomhelst, säg till bara… 🙂
    Terese: Blanda i kirskål också.

  5. Wiktoria: Det här är en variant på pajen ni fick i julas, men då var det filodeg och grönkål istället. Så nej, ett modifierat recept.

  6. Yes! Det blir nässelpaj till helgen!

    Jag brukar plocka kirskålsblad, unga, förvälla dem snabbt i lättsaltat vatten och sedan hälla olivolja i stekpannan, pressa eller hacka/tunnskiva i mycket vitlök och så fräsa kirskålen. Gott som grönsak till både kött och fisk, och väldigt nyttigt sägs det.
    Kineserna säger:
    ”Om du har kirskål i din trädgård – ät den eller flytta!”

    Maggan Holgersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *