Till lunch idag åt vi den här pajen:
Pajdeg av:
125 gr smör
3 dl dinkelsikt
1 msk kallt vatten
Tryck ut i formen och låt stå kallt.
Fyllning:
Ca 1 liter förvällda hackade nässlor
200 gr fetaost
4 ägg
en skvätt mjölk
ca 1 dl hela sötmandlar torrrostade i en stekpanna
kryddat med salt peppar, muskot, gräslök och lite libsticka
200 gr i ugnen ca 30 minuter.
Till det surkål och kalamataoliver.
Vad gott det ser ut! Och jag som just funderade på olika saker att göra av nässlor! Måste provas – vi gör inte så mycket matpajer, undrar varför, det är ju jättegott. Kan man ha lite havregryn i pajdegen, tror du?
Titta in till mig så hittar du en kul utmaning!
Va gott det verkar vara, när blir man bjuden?? ;O)
Har du kommit på det själv? Du är lite av en Kasja Varg! ;O)
Wiktoria ;O) ;O)
åh det lät spännande. det måste jag prova någon dag. Jag har gott om nässlor (förutom kirskål) på tomten. kanske skulle man ut å ta reda på dom små rackarna. Såg jätte gott ut!
Jag tror absolut att man kan ha havregryn i pajdegen, undrar om jag inte har prövat det någongång…
Ska kolla utmaningen.
wiktoria: du är välkommen närsomhelst, säg till bara… 🙂
Terese: Blanda i kirskål också.
Wiktoria: Det här är en variant på pajen ni fick i julas, men då var det filodeg och grönkål istället. Så nej, ett modifierat recept.
ååh, det kan nog bli en variant på den idag. Ser mumsigt ut!!
Yes! Det blir nässelpaj till helgen!
Jag brukar plocka kirskålsblad, unga, förvälla dem snabbt i lättsaltat vatten och sedan hälla olivolja i stekpannan, pressa eller hacka/tunnskiva i mycket vitlök och så fräsa kirskålen. Gott som grönsak till både kött och fisk, och väldigt nyttigt sägs det.
Kineserna säger:
”Om du har kirskål i din trädgård – ät den eller flytta!”
Maggan Holgersson
Ha ha bra ordspråk, Maggan! Jag tror vi får ta och äta den då…