Mina rabarber växer ifrån mig. Har gjort lite rabarberpaj, men det är allt.
Saft och sylt använder vi inte så mycket så nu fick det bli lite rabarberchutney.
Alla recept jag har hittat påpekar hur gott det är till kött, men jag struntar i köttet, tror det funkar till det mesta som behöver lite syra.
Raggmunk till exempel (lite trista färger bara…)
Rabarberchutney
500 g rabarber i bitar
150 g gula eller gröna russin
1 1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl socker
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Koka upp allt och låt sjuda tills det blir bra konsistens.
Gott till vegetariskt!
Gjorde även en där jag ersatte sockret med honung och hade i lök och vitlök. Nästa gång blir det någon annan variant.
God morgon!
Samma lika här, rabarbern har ett eget liv!
Jag har inte hunnit eller för den delen orkat att safta och sylta än men det kanske är dags nu när jag har gått på semester. Lite av rabarbern borde jag ju ta hand om …
Hmm lät riktigt intressant..kanske något att pröva på.. 😉
Kraaaam
Sanna