sommarprojekt

Igår var första dagen som det kändes som sommarlov på riktigt för då åt vi frukost ute och vaknade utan väckarklocka.

 

 

Det har varit mycket packande och skjutsande till scoutläger, ridläger och simskola den senaste veckan så varken jag eller barnen har riktigt känt att det varit lov. Eller lov och lov, jag är arbetssökande…
Kan inte kalla mig arbetslös, för utan arbete är jag inte, bara utan lön, det är som med föräldraledig, man kan kalla det allt annat än ledig.

Förutom renoveringsprojektet har jag börjat städa ur min bod. Nu ska jag ha en snickarbod, med plats att hänga upp alla verktyg.
Efter en skattjakt i pappas garage har jag inte längre plats i mitt verktygsskåp i vardagsrummet. Nu har jag ju både cirkelsåg och en massa andra bra att ha saker som jag har saknat eller inte vetat att jag saknat…
Däremellan har jag börjat gräva upp rabatterna bredvid gången till entrén. Mest är det kirskål, gräs och en massa oregano i dem, alla perenner jag gillar har jag flyttat på.

 

Jag vet inte vad det tyder på att ha flera olika projekt på gång samtidigt, men jag tycker det är praktiskt, iallafall hemma.
Man fortsätter med det som känns mest lämpligt med tanke på väder, hur många barn som är hemma, hur mycket tid man har på sig till nästa måltid och vilket sällskap som finns i närheten.
När det gäller trädgård är det nästan ett måste att börja med flera olika saker samtidigt, allt har sin tid och man kan inte stå och vänta på att något ska växa klart för att anse projektet avslutat.
Man får ha tålamod och selektiv syn, det finns alltid något ofärdigt och något som är på topp.
Just nu är fingerborgsblomman jag planterade förra året och som blommar andra sommaren drottning i kryddlandet. Nästa vecka är det något annat.

One thought on “sommarprojekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *