Vi har pratat om flytande honung på bikursen.
Tydligen är det den honungen som går med mest vinst i sverige.
Men egentligen är inte flytande honung någon riktig naturprodukt….
För att honungen ska bli rinnande (förutom äkta akaciahonung som är rinnande av naturen och nyslungat förstås) så tillsätter man någon sockerart som jag inte kommer ihåg namnet på eller så värmer man upp den till över 70 grader och då är ju de goda enzymerna och alla nyttigheter förstörda, kvar är bara socker…
Försäljningen av flytande honung går alltid upp när någon tv-kock har använt den i sitt matlagningsprogram.
Visserligen spelar det ju ingen roll om man har honungen i varm mat, då försvinner ju nyttigheterna iallafall, men värmer man vanlig honung i maten så blir ju den också rinnande…
Dumma försälningsknep!
Gå inte på det!
jag brukar värma honungen lite så att den blir flytande när jag ska ha den på rostade grönsaker i ugnen.
det märkliga är dock att vi har honung hemma från vårens första skörd i kupan och den skummades men sedan stelnade den aldrig trots idogt rörande.
kosntigt, mycket märkligt.
men nu har vi tre burkar hemma i lägenheten varav en är hård, en är lagom och en är rinnig… haha
men tack för infon om den flytande honungen, ska direkt meddela min mamma som jämt har sådan hemma!
kram jenny
Men uscha vad dåligt, jag tycker flytande smakar mycket mindre honung, stämmer det?