syltad pumpa

Det här receptet är taget direkt från Vår kokbok:

2 kg squash eller pumpa
3 dl ättiksprit
3 dl vatten
1 msk salt

3 bitar muskotblomma
1 tsk vitpepparkorn
1 msk brunt eller gult senapsfrö
6 dl socker

Skala och dela pumpan i 2-3 cm tjocka skivor. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i bitarna, rör om och lägg på en tallrik med en tyngd och låt stå och safta sig ett dygn.
Häll av lagen i en rymlig gryta.  Tillsätt kryddor (jag hade bara i vitpepparkorn och lite kryddnejlikor) och socker och koka upp. Lägg sedan i grönsakerna i två omgångar och koka på svag värme i 5-10 min tills de blir mjuka.
Ta upp dem med hålslev och lägg i rena varma glasburkar. Koka ihop lagen några minuter på kraftig värme och häll den över grönsakerna. Sätt på lock.  Förvara burkarna svalt. Färdiga att äta efter 3-4 veckor.  Gott att ha till det mesta tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *