Har haft näst sista träffen på matlagningskursen idag.
Vi lagade några spännande rätter från Renée Voltairs underbara bok ”Peace love and food” som jag tiggde mig till och läste från pärm till pärm förra veckan. Det är kul med lite nytt när man är så inrutad i köket…
Bla så gjorde vi den här röran:
Smarrig cashewdipp
1-2 tomater
3 marinerade soltorkade tomater
1 röd paprika delad
1 citron
1 skalad vitlöksklyfta
1 knivsudd sambal oelek (fast i den fanns det så många E-nummer så jag tog tistelvinds chilisås istället)
2 dl osaltade cashewnötter
1 nypa salt
Lägg tomater, soltorkade tomater och paprika i en matberedare och mixa. Tillsätt resten av ingredienserna (citronen pressad) och mixa till en dipp.
GOD!
Imorgon så blir det nog ännu en sen kväll eftersom julbelysningen ska tändas i Tranås och alla butiker ska ha öppet till 21. Så det är väl bara att haka på.
Hoppas någon kommer till min lilla avkrok av stan bara, så jag slipper stå där själv hela kvällen 🙂