Sommarfika för att hålla sig frisk.
Te: älggräsblomma, pepparmynta och några kryddnejlikor.
Skorporna är riktiga favoriter, man kan inte sluta äta dem när man väl börjat. Jag har försökt göra dem med mindre socker, men det blir ju inte lika gott.
skorprecept:
1liter vetemjöl +1liter grahamsmjöl+ 2 msk bakpulver + 1tsk salt+ 1½dl socker blandas.
Rör i ½ liter mjölk och 300 gr smält avsvalnat smör. knåda snabbt ihop en deg.
Sen är det bara att kavla ut till ca 1 cm och ta ut rundlar med ett glas. Grädda i 250 grader ca 10 minuter. Dela varje bulle med gaffel. Sen kan man grädda några minuter på 275 grader om man vill ha lite fin färg på varje skorpa innan man torkar dem i 100 grader tills de är torra någon timme eller så.
Den fina koppen har en granne, Annelie Wagnström gjort.
One thought on “Te och skorpa”