Alla hus på landet borde ha en kakelugn

Sånna här kvällar när vinden friskar i lite extra och snön yr då är det gott att ha en kakelugn i sovrummet. Det är inte ofta jag tänder den, men när det är risk för strömavbrott gör jag det. Det är skönt att veta att vi kommer ha det varmt och skönt hela natten. Dessutom har vi vedspis i köket så vi får alltid till mat och en kakelugn till i vardagsrummet (alla de viktigaste rummen är varma…)

Det blir inte FÖR varmt heller som om man skulle eldat i en keddy tex, det funkar inte i ett rum man ska sova i. Kakelugnen är så fiffig att den håller en lagom jämn temperatur under lång tid, så det räcker hela natten.

Sen är det så mysigt att sitta hos barnen  när de ska sova, i mörkret och höra hur det sprakar…

7 thoughts on “Alla hus på landet borde ha en kakelugn

 1. Hej!!
  Vilken tur att vi inte har blivit srömlösa, nu för tiden är man ju helt beroende av elen! Ni har tur som kan laga mat och få vatten när strömmen går! Jag kan sakna någon stanns att laga och värma mat, då kan man ju klara sig några dygn, värme kan vi ju få.
  Förr klarade man sig bättre. Skulle vilja leva någon månad på Början av 1900-talet bara för att få uppleva detta!
  Fast man behöver ju inte gå så långt bakåt, jag har lånat 2 böcker som är skrivna av Åke Moqvist: De ovanliga 1 o 2.
  Är att rekommendera de handlar om olika människor i vårat land! Helt otroliga historier!

  Wiktoria ;O) ;O)

 2. Ja det är himla bra att kunna laga mat. Men vattten kan vi ju bara få så länge det fortfarande finns i rören, så det är inte så länge. Jag skulle verkligen vilja ha en brunn i trädgården.
  Du får berätta mer om böckerna, kanske är något att låna för mig.

 3. hehe…vilket skitprat. Vi har eldat upp keddyn till 27 grader varje kväll och sedan gått och lagt oss…. funkade bra i 3 år.Nej, jag skojar bara skönt är det inte..Nu när vi sover i vardagsrummet eldar vi kakelugnen där samtidigt med den i barnens rum. Keddyn i matrummet(vilket ljuvligt ord) eldar vi på kvällen när det behövs.

 4. Hej! Jag surfade runt på nätet efter kefirgryn och hittade din sida. Jag undrar var du får tag i kefirgryn?
  Jag har kommit över ett självhjälpsprogram för akneproblem som handlar om att stärka mag och tarmflora samt rensa ut skräp ur levern -allt med hjälp av mjölksyrebakterier, vitaminer och mineraler samt växt och fiskoljor. Har lidit av akne på kroppen och i ansiktet sedan tonåren. Är idag 23 år gammal och problemen vägrar ge med sig trots att jag prövat allt ifrån krämer till den livsfarliga roaccutan.

  Jag skulle gärna vilja göra min egen kefir och om du har gryn skulle jag kanske kunna köpa ett gäng?

  Tacksam för svar /Karin

 5. Såklart kan du få kefirgryn av mig, jag har kombucha också, där kan man få i sig massor av bra bakterier med om man tycker det blir tråkigt att dricka kefir. Har hört att B5 ska vara bra för acne, men en riktig dunderkur då inte bara det lilla man får i sig från maten. funderade på att pröva, men med bara några finnar då och då, ville jag inte stoppa i mig piller.
  Vad är roaccutan för något?
  Skicka mig ett mejl med din adress på hej@hippihaxan.se så ska du få kefirgryn.

 6. Hej hippihäxan ,

  I can read Swedish but I can’t speak it very well. I am in Sweden for one year and I am desperate to find kefir grains and kombucha but I haven’t had any succes so far. The other
  option is to have them poisted from UK but I try to avoid the hassle. I would be very greatful if I could purchase them from you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *