Håller som bäst på att med att ta hand om alla äpplen. Det blir såklart en del äppelmos men jag brukar behålla skalet, tycker det är gott och det innehåller ju en massa nyttigheter så det är synd att slänga bort. Å andra sidan får jag ju stå och skära alla bitar för hand istället.
Brukar försöka göra så här också:
Hänga upp äppelringar för torkning. De passar så bra i vår ”tältgröt”:
Blanda lika delar havregryn, rågflingor och dinkelflingor. Russin, klippta torkade aprikoser, klippta äppelringar och linfrö efter smak i en påse. Färdigt att ha med sig på tältsemester, som det inte blev någon den här sommaren…
Men gröten passar lika bra på vintern och det är smidigt att slippa ha sylt till. Bara äta som den är med eller utan mjölk.
Snygg bild.
Gott med äppelringar! De är ju goda att äta bara som de är också.
Tack Sven!
Javisst är det gott att äta ringarna som de är.