apropå pengar…

Jag är mycket nöjd med det ekonomiska läget just nu, (än så länge har jag ett jobb och vinterns elräkningar har inte börjat dimpa ner än)

Jag har råd med allt jag behöver. Observera; behöver.

Jag behöver ingen thailandssemester, ingen platttv, ingen ny mobiltelefon, ja ni hajjar.

Det jag behöver just nu är mat och bensin (tyvärr) för att komma till jobbet.
Utöver det, pengar till olika försäkringar, dagisavgift, a-kassa, el och renhållning.
Men det betalar jag med glädje, för vad vore alternativet?

Ibland unnar jag mig faktiskt att shoppa, men då blir det på loppis, bra för miljön, bra för plånboken.
Köpte en vinterjacka till mig själv för 60 kr, jeans samma peng väska 20kr, vinterkläder till två barn 100 kr. Alla mina ”nya” möbler till huset är dessutom begagnade.
Det går att leva billigt, bra och hållbart!
Och vara jäkligt tacksam att det finns skyddsnät i samhället!

4 thoughts on “apropå pengar…

  1. Håller helt med att det går att leva billigt och jag köper oxå mycket möbler osv på loppis och antikaffärer. Men ibland måste man kanske köpa lite nytt oxå för fanns det inga butiker i Tranås kommun så skulle det komma in väldigt lite skattepengar som går just till skola och omsorg.

    Tjohopp 🙂

  2. Håller med dig Malla, men jag går inte och shoppar vad som helst om jag köper nytt, jag måste ju behöva det och helst får det gärna vara miljövänligt och rättvisemärkt, enda gången jag kan köpa något jag inte behöver är för att stötta någon som säljer sådana varor, bara för att uppmuntra.
    Men måste man ha en nu mobiltelefon eller grejjer till huset bör man verkligen tänka efter först och gynna sin hemkommun istället för att dra iväg till A6 eller liknande.

    Det är det här som stör mig så otroligt med den offentliga upphandlingen där verkar det inte finnas någon logik i att skapa arbetstillfällen på hemmaplan, kommunen är ju tvugna att ta det billigaste alternativet, även om det ligger långt bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *