Barnoro

Igårkväll blev jag medbjuden av barnens bonusmamma till en föreläsning med Malin Alfvén, omtalad barn-och föräldrapsykolog, på biblioteket.
Det var verkligen givande och uppmuntrande.
Visst är man orolig, arg och ensam i sina tankar ibland när de gäller barnen, men jag tror jag har någon sorts grundtanke runt barnuppfostran och böcker om barn slutade jag läsa när de var spädbarn.
Det var mycket i föreläsningen som bekräftade det jag själv känt på mig är bra, eller ok. Som det där med att syskon bråkar mycket, jag skäller och säger ifrån men är ändå rätt lugn i att de bråkar med varandra, om de sköter sig bland andra kompisar och i skolan. Tror ju som sagt att syskon kan (eller ska) man nöta på för de finns kvar och i en familj blir man älskad hur jobbig man än är.

En sak som Malin sa var att hon ofta när hon stött på extra oroliga mammor, har hon kommit fram till att de tidigare i sina liv, innan barnen kom, ägnade sig åt något kreativt som de slutat med när de fick barn. Det är viktigt att fortsätta med sina kreativa projekt även efter att man blivit mamma, det gör en lugnare.

Idag stötte jag på Malin på stan när hon strosade runt lite innan hemfärden. Jag tog med henne in i stadshuset där jag jobbar för att visa den fina fotoutställningen som hängt där under sommaren. Vi kom att prata om att jag jobbat som fotograf och att jag mest fotar privat nuförtiden.
Då uppmanade hon mig att jag ska fortsätta fota.
Påta i trädgården är ju också en kreativ syssla, så jag fortsätter väl med det, odlar och fotar och känner att bloggandet, där jag lite grann kan få utlopp för min kreativitet kanske även gör mig till en lugnare mamma.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *