bidagbok

För några dagar sedan fick jag reda på av grannen som är bitillsyningsman att det hade suttit en svärm i ett träd nära oss förra tisdagen. Förmodligen var det mina bin. Pinsamt.
Men igårmorse när jag var inne i kupan och skar bort drönarvax (de bygger fortfarande sånt) kollade jag igenom alla ramar och till slut hittade jag drottningen, alltså hade de inte stuckit iväg.
Skönt för mig att jag var oskyldig den här gången.
Det var massor av bin, en del hängde utanför flustret till och med, ännu ett tecken på att de inte dragit.
Dags att sätta på en låda till.
Mycket honung var det, de har jobbat bra på bara 10 dagar, får väl ta och bygga om garaget till slungrum snart.
Det som var lite oroväckande var att jag kunde räkna till minst 20 bin med förkrympta vingar.
Förmodligen pga av varroan.
Just nu lurar jag lite på om jag ska orka byta min drottning till en som är snällare.
Vill jag ta tag i det också?

4 thoughts on “bidagbok

  1. Prata om okontrollerbara husdjur! (Även om det inte var dina rymlingar denna gång.) Tycker om att titta in din blogg så jag länkar till dig nu.

  2. hej vännen! ska upp till skolan nästa veckan, praktisera på gotland veckan därpå och sen upp till skolan igen 🙁 när jag inte flänger har jag liam och försöker hinna med bina… jag hinner inte komma förrän i september. däremot slungade jag ca 150kg honung idag =) jobbigt att byta drottning… på http://www.sbio.se kan du köpa bra drottningar, de är redan parade också, vi har tre drottningar därifrån som har varit super! han som säljer har bra tips på hur du får bina att acceptera den nya också, fast det vet ju fredrik också. skönt med husdjur som i alla fall mestadels sköter sig själva =) många kramar och tankar till dig!

  3. Tack för länken HomeRiver, ja man har ju inte alltid full koll på de små liven….

    frida; Tänker på dig! Hoppas allt går bra! Du är välkommen så fort du har tid.
    Det är Fredrik som är på mig om att byta drottning, tydligen har han en på gång som kläcks nästa vecka, lite bråttom alltså att ta beslut….
    Kram!

  4. om han har en färdig så är det ju bara att byta! då kommer du ha en pigg och bra till nästa sommar =) hoppas ni får en trevlig semester! många kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *