blåbären är mogna

picknick1.jpg

Vi åt middag vid sjön i söndags, då upptäckte vi att blåbären är mogna!! Så tidigt. Jag älskar blåbär. I år ska vi försöka fylla frysen så vi har hela vintern. Kan det bli mer ekologiskt och lokalt? Och nyttigt är det ju också. Men man ska vara lite försiktig med hur mycket man äter, iallafall om man är bebis och väger ca 9 kg. Man kan lätt bli hård i magen..

Jag skrev i ett tidigare inlägg att det bästa med mitt land var att det inte är några rådjur där. Jag tar tillbaka och hävdar motsatsen! Nu har de hittat hit… De har knipsat av alla mina sockerärtsplantor och käkat upp bladen på jordgubbsplantorna. Jag funderar på att sätta upp ett sånt där högt viltstängsel runt hela ängen, det kanske man kan köra ström i också? då håller det ju inte bara rådjuren ute utan barnen inne med.
Eller så slutar  mina odlarambitioner med att jag bara odlar solrosor och jordärtskockor, de är en tröst i uppgivenheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *