brödbakartag

Förr bakade jag, ofta. Köpte nästan aldrig mjukt bröd. Ett tag tyckte jag det var kul att experimentera, testa nya recept, göra fel, göra om. Sen blev brödbakandet rutin, inget som var jobbigt eller krångligt, det bara gjordes.
En tid tillbaka har jag gnällt inför alla som orkat höra på att jag jobbat för mycket, 100% är inte optimalt, jag hinner ju inte baka! Istället har vi köpt mjukt bröd. Det trivs jag inte med.
Men det har inte varit sant. Kom på det förra veckan. Det handlade inte alls om tid, det handlade om lust (och plats i frysen)…
Att jag vill grejja och fixa i köket, baka och testa nya rätter är en ganska bra indikation på att jag mår bra. Förra veckan bakade jag två kvällar i rad och det tog ingen tid alls, bara uppmärksamhet och det är väl det jag inte orkar med när det finns annat som stör. Sen var det det där med frysen, ända sedan i somras har den varit proppfull, men nu har vi varit duktiga och ätit upp en del och plötsligt finns det plats för några limpor. För man kan ju inte engagera sig i att baka en limpa, det måste bli åtminstone två eller tre.

 

2 thoughts on “brödbakartag

  1. Visst är det mysig att baka bröd. Själv experimenterar jag med surdegar nu, det går lite upp och ner 🙂

  2. Ja, verkligen! Surdeg brukar jag också använda, häller i en skvätt i de flesta degar, bättre hållbarhet, godare och nyttigare för magen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *