datakurs…

…var jag på igår.
Tanken är att vi ska lära oss lite om e-handel vilket kändes aktuellt för mig.
Få se hur kvalitén är på kursen, men en del bra tips fick jag med mig igår (och kände på nytt att jag är så tacksam att ha tjatte, knatte och fnatte, jag menar bröderna, som fixar allt åt mig.)

En sak som retade mig var bara hur dataläraren snuddade vid ämnet bloggar och tillsammans med några av kursdeltagarna suckade över att det var något han inte förstod och hur har man lust att fläka ut hela sitt privatliv på internet?!  ”Nej, minsann…”

Jag undrar när den läraren senast var ute och surfade runt lite i bloggosfären…

Jag kände mig nog lite träffad så nu måste jag försvara mig.

För mig handlar bloggandet mest om kreativitet. Det är roligt att fota, skriva, skapa något.
Att få dela med sig av tips och idéer som folk kan ha nytta av.
Det är intressant och tankeväckande att läsa andras bloggar, jag hade aldrig varit där jag är med glad mat om det inte hade varit för min och alla andras bloggar. Miljöintresset hade kanske varit stort men inte lika målinriktat utan bloggen. Man får liksom virke på sin brasa när man känner att det finns fler där ute…

Och privatlivet…. Jag väljer ju vad jag skriver (det är därför jag kan verka så präktig ibland) jag skriver ju inte om privata kriser eller känsliga saker som handlar om min familj eller nära och kära. Men visst finns det de som gör. Och där tyckte jag dataläraren missade en viktig poäng.
En blogg kan man använda till så mycket. Ganska illa att dömma ut med en suck…

3 thoughts on “datakurs…

  1. Jag läser en kurs nu som heter Internet och intranät. Där snuddar vi bland mycket annat vid både e-handel och bloggar. Jag kunde också känna att föreläsaren tyckte att man slänger ut hela sitt privatliv hur som helst. Vad han glömde var att man väljer ju själv vad man vill skriva om (och om man vill vinkla det). Självklart är det lätt att göra bort sig, skriva om saker utan att tänka sig för ordentligt. Men på samma sätt som det finns så mycket olika människor, finns det ju naturligvis lika många olika sätt att blogga på.

  2. Ja, man får ju tänka efter lite innan man skriver, det man tycker idag kanske man inte kan stå för imorgon. Men man väljer ju verkligen hur privat man vill vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *