Den dyra maten

Om livsmedelsbranschen skulle betala för sina miljökostnader skulle det inte bli någon vinst kvar.
I en ny rapport uppskattas miljökostnaderna till 200 miljarder dollar för livsmedelsproduktionen i världen.

Ungefär hälften av branschens koldioxidutsläpp kommer från transporter, resten från produktionen där det främst är framställningen av konstgödsel och bekämpningsmedel som står för utsläppen. Det är lättare att göra något åt transporter än att ställa om jordbruket.

Så fortsätt köpa ekologiskt oavsett pris, det konventionellt producerade är egentligen mycket dyrare än vad som står på prislappen.
Men vem kommer få betala för det?

 

2 thoughts on “Den dyra maten

  1. Såklart! 🙂 men jag kommer nog aldrig odla till olja, mjölk, mjöl etc eller så mycket att jag får ihop mat för hela året… Men man kan försöka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *