Har en del att göra just nu.
Igår var det måla lister i butiken och rädda bin som hade krupit ur sin låda fast satt kvar inne i trågkupan.
Idag måla källargolv, med en inte alltför miljövänlig tvåkomponentsfärg…. Vi var alldeles vimsiga efteråt.
Till helgen ska jag försöka slutskatta och invintra min andra kupa (en är klar).
Igår gjorde jag även något som jag är väldigt stolt över!
Jag var och berättade om butiken, mig och mina tankar för ett 40-tal herrar och damer på stadshotellet.
Gissa om jag var nervös!
Har inte pratat inför så många människor sen jag hade redovisning i skolan, i mikrofon dessutom…
I lördags fick jag hjälp med mitt ”tal” av en underbar vän (som är lärare) hon gav mig ovärderliga tips!
Måste säga att jag skötte mig rätt bra, men jag har ingen aning om hur budskapet gick fram.
När jag funderade på vilka föreläsare jag har tyckt varit bra så är det ju ofta de som har fått en att skratta, som är lite underhållande.
Fick höra här hemma att ”då är det ju kört för dig redan från början…”
Men men, jag är väl ingen rolig person, egentligen.
I lördags köpte jag de här underbara grönsakerna, jag önskar jag kunde sagt att de kom från mitt eget land.
Vi stannade till i en lada precis bredvid vägen. Där sålde ”Doris” sina grönsaker.
I ett litet rum stod det massor med korgar och fat med olika grönsaker, ett kylskåp med tistelvinds mjölksyrade grönsaker och även lite honung och kryddor.
Man fick ta vad man ville ha och stoppa pengarna i en ask. Sakerna på bilden kostade 40kr tillsammans….
Det var så inspirerande och jag önskar att någon lite närmre kunde göra en sån grej.
Nu undrar jag bara vad jag ska göra med kålrabbin? För det är väl en kålrabbi?
Du bör vara stolt över dej själv, du gör riktigt bra saker ! Inget snack om det inte.
Gå in på http://www.rekoladan.com och klicka på recept. Där finns tips på vad man kan göra med kålrabbi. Ids man inget avancerat så är den jättegod att skiva tunnt ner i sallad! 🙂
Kramalin
Tack tvärslå! Men jag vet inte om jag gör mer bra saker än någon annan.
”Talet” däremot var jag stolt över för att jag överhuvudtaget genomförde, oavsett budskap. Jag var livrädd innan och det hade varit så lätt att säga nejtack, jag vill inte.
Snacka om personlig utveckling.
Visst är det kålrabbi!
Dock har jag inte använt det mycket själv i min matlagning, men den borde passa fint råriven, i grytor, biffar, ugnsstekt eller i soppa.
Jo det är kålrabbi och det är gott, framförallt som råkost tycker jag – fint skuren el riven som den är el ihop m annan råkost. Men idag har jag haft den i en lins/grönsakssoppa, den hade blivit lite trött och sumpig och det funkar förstås också bra!
Kålrabbi är jättegott, om den inte vuxit för mycket, då blir den lite träig. I bitar eller riven som Lisa säger. Fräsch smak tycker jag.
Tack för alla tips, skar kålrabbin tunt och hade i wok idag. Gott!
Man kan skära kålrabbi i skivor, panera och steka långsamt. *nams*
Har du sett vår nya ”grej”?
http://www.veggiemind.com/veggietoppen
Länka gärna!
Mvh/ Jonas
Jag tycker du är fantastiskt rolig ska du veta, och det menar jag som något positivt! 🙂