diplom till Tranås energi

Fick ett pressmeddelande på mejlen idag.
Är en mycket stolt styrelseledamot!

 

2012-02-03
Pressmeddelande från Älvräddarnas Samorganisation

Tranås Energi får Älvräddardiplomering

Måndag 6 februari får Tranås Energi som första företag i Sverige motta Älvräddarnas diplom för optimalt miljöanpassad vattenkraftsel.

Älvräddarnas Samorganisation har miljödiplomerat Tranås Energi´s arbete med biologisk mångfald och deras egna miljöanpassade vattenvägar i Svartån och vid vattenkraftstationen i Olstorp. Den 6 februari klockan 10.00 bjuder Tranås Energi och Älvräddarna in till en informationsträff om detta och diplomet kommer då att lämnas över. Bland annat medverkar representanter från Länsstyrelserna i Östergötlands och Jönköpings län och Martin Falklind från Fiskejournalen på träffen. Tranås Energi bjuder på mingel, tilltugg och intressant information på kontoret på Norra Storgatan 64 i Tranås och hälsar press, näringsliv och intresserade välkomna!

– Vi är glada över diplomeringen och att Älvräddarna uppmärksammar det arbete vi gör, säger Tranås Energi´s VD Niklas Johansson.

Kriterier för Älvräddardiplomering
Älvräddarnas samorganisation är en sammanslutning av självständiga lokalt förankrade grupper vars syfte är att arbeta för skydd av enskilda exploateringshotade älvar och älvsträckor. Syftet med Älvräddardiplomeringen är att premiera de företag som tar skadorna i miljön runt sina vattenkraftverk på allvar och som på bästa sätt försöker minimera dem. Diplomeringen av vattenkraftproduktion kan inte köpas. Diplomeringen utgår till de företag som utfört restaureringsprojekt i samtliga sina kraftverk, eller där restaureringsprojekt är inledda.

Kontaktuppgifter:
Christer Borg, ordförande Älvräddarna: 0706-84 74 31, christer.borg@alvraddarna.se
Niklas Johansson, VD Tranås Energi: 0140-681 14, Niklas.johansson@tranasenergi.se

One thought on “diplom till Tranås energi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *