Har hört att Arla ska sluta med all ekologisk mjölk utan den gröna….???
Ska man behöva välja nu? Fett eller eko?
Jo, för det är bara den som det är efterfrågan på.
Är det in inte rätt ute att försöka undvika fett?
Det var ju en av de största dietflugorna, den att man ska banta genom att ta bort fett ur maten….
Nu kommer ju den ena rapporten efter den andra som pekar åt precis motsatt håll.
Man blir smal av att äta fett! Om det nu är det man eftersträvar…
Men man blir faktiskt mätt och glad också.
Jag är så nöjd med att vi kan hämta vår mjölk direkt i ladugården, varken homogeniserad eller pastöriserad och nej vi skummar den inte, vi slåss om att få hälla det översta gräddlagret, som blir i flaskan, på gröten…
Obs: Men undvik för sjutton transfetter, härdade industrialiserade fetter och margariner; totalt naturfrämmande…
Vilken lycka med färsk mjölk… här lade den siste mjölkbonden ned för ett par år sedan, jättetråkigt. KRAV-produktion hade de också. Men de hade för liten produktion så Arla kom inte och hämtade 🙁
Håller helt med om att undvika alla konstgjorda fetter! Vi använder BARA riktigt smör, olivolja och rapsolja, riktig grädde, fet yoghurt, feta ostar o.s.v.. De andra i familjen är smala, jag har några extrakilon – men utmärkta blodvärden vad gäller kolesterol o sånt.