kaos

I trädgårdslandet råder nu total anarki.
Jag har inte hunnit med någonting de senaste två veckorna. Det som växer det växer. Ibland är det bara ogräs, ibland är det alldeles för mycket av det goda, som pumpa och squash…
Men det brukar bli så här vid den här tiden på sommaren… det är inte lika roligt att rensa och pyssla längre så då får jag väl bara passa på att njuta av det som växer istället, nån gång ska man ju göra det.
Jag gör som i trädgårdstidningarna, ser det risigt ut kan man zooma in på detaljerna….

För mig finns det (minst) tre anledningar att odla:

1 Det så meditativt och befriande att så, vårda och se hur det växer.
2 Det är häftigt och tillfredställande att skörda och äta det man har odlat själv.
3 Det blir så vackert när det växer…

Ps. Bilderna visar uppifrån; lin (frön som jag bytte mot en kombuchasvamp) solrosor från vanliga fågelfrön, och gråärt som  kommit igen efter rådjurens härjningar, fröna kommer från Christina och jag hoppas jag kan återgälda dem någon gång.

9 thoughts on “kaos

 1. Även ett kaos är vackert.
  Man kan se i stort och man kan se i smått, detaljer och helhet, det finns så enormt mycket vackert överallt som man inte ser för man inte tittar.
  Gäller att ha ögonen med sej.

 2. Underbara bilder. Och så befriande att ha en egen trädgård.
  Jag vill ha en större och odla eget, då vet jag var det kommer ifrån.
  Såg förresten att du ska öppna en affär.
  Vilken lycka, jag tror alla vill bli sin egen chef.
  All lycka med den. /Malin

 3. Superfina bilder!! Vad roligt att gråärterna tar sig. Vi har så smått börjat skörda av våra, men de får hänga ett bra tag till innan vi tar ned alltihopa till torkning. Det blir vintermat för oss.

  Tänk på att de inte är så goda att äta som gröna ärter, de är däremot riktigt goda i soppor(koka sönder/mixa dem) eller t.ex. som hummus.

 4. Jättevackra bilder! Det är kaos i vår trädgård också för tillfället – inte lika kul att ”luka” nu som i början av säsongen.

 5. Christina: Ja , de tar sig till slut, vilket jag är lycklig av, men jag tror jag inte ska äta av dem i år utan bara ta hand om fröna och satsa på att så dem nästa år. Tack för tipset!

  Gunilla: ”Luka” är det ett skånskt ord för att rensa?

  Och det kan vara riktigt vackert i ett kaos. Det gäller bara att kunna njuta av det och inte bara bli stressad…

 6. Susanne: Tack!
  Butiken går bra (tror jag) ska ta ett snack med miljö och hälsa så får vi se hur mycket vi har kvar att göra med lokalen… men annars börjar det verkligen närma sig och det är kul!

 7. Vackra bilder! klart vi ska fokusera på det som är vackert 😀
  Det är samma i mina pallkragar det växer så det knakar och ser lite vildvuxet ut. Nu har vi fullt upp att hinna äta all sallad, squasch och ärtor som växer. Men det är ett lite härligt problem 😀 det är en fröjd att få gå ut innan middagen och plocka sin egen sallad. Det är något jag saknat i för många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *