förpackningar att bojkotta

När man har haft gäster hemma händer det att det hamnar en massa mystiska produkter i kylskåpet. Idag hittade jag de här förpackningarna:

Jag har tidigare skrivit om de nya mjölkförpackningarna här. De innehåller 20% mer plast än de gamla och har blivit kritiserade för att vara sämre för miljön, såklart. Ändå väljer arla att fortsätta med dem. Jag säger bara bojkotta!
Likadant är det med grädden som innehåller 36% fett. Varför? Nu är vi inne på det där med billig mat igen. Jag kan ju bara ana att man tar bort lite fett som är dyrbar och istället tillsätter stabiliseringsmedel, karragenan som jag också har skrivit om tidigare här, för att öka vinsten en liten aning… 

Välj istället det här alternativet:

Ekologiskt, utan tillsatser och i en bättre förpackning.
Kanske dyrare, jag vet inte men jag tror det är marginellt och jag vill iallfall ha riktig mat för mina pengar!

4 thoughts on “förpackningar att bojkotta

 1. Tack, för att du har en blogg som den här.
  Jag har inte ens sett att de krympt fettmängden i grädden, inte för att fettminskning skulle skada här men sann och så riktig mat som möjligt vill man ha.

 2. Pingback: Never trust a lady
 3. Tvärslå: Jag antar att du tycker att fettminskning i maten inte är till skada för att du är missnöjd med din vikt? Tänk inte så! Det är inte fettet man blir fet av utan när blodsockernivån åker bergochdalbana.
  Ät ordentligt med fett, riktigt fett, inte transfetter! Jag lovar du blir inte tjock!

 4. Hejsan!
  Mycket bra på din blogg! Hörde idag att mjölken i arlas förpackningar kanske inte alls är svensk. Den kan lika gärna komma från Danmark eller ngt annat land Arla hra produktion i. Skall ta reda på hur det egentligen står till!

  kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *