godis även efter jul

Panforte är ett perfekt godis till fikat, eller att ha med sig som power bar om man är ute.

 

 

Panforte

Man kokar ihop drygt 1 dl honung och 1½ dl socker i en kastrull.

Rör ner ca 200gr mörk choklad tills det smälter.

Hacka 3 dl blandade nötter väldigt grovt, jag tog valnötter, hasselnötter och mandel och även några fikon.
Blanda nötterna med 1 dl mjöl.

Rör sedan ihop nötterna med chokladgeggan och häll ut i en ugnsform på bakplåtspapper.
Det här måste man göra snabbt för annars stelnar smeten och blir omöjlig att få ur bunken.

Grädda ”kakan” i ugnen i 200 grader ca 30 min.

När den svalnat skär man lagom stora bitar.

Det bästa med att göra eget godis är att man kan få det helt ekologiskt.

 

3 thoughts on “godis även efter jul

  1. Aha det är Panforte det heter! En vän som kom hem med sådana kakor efter en julmarknad och de var ju grymt goda. Jag är annars inte så förtjust i kakor och liknande. Kommer gå upp i vikt om jag bakar dessa 😛

  2. är det vetemjöl som ska i? Jag äter inte gluten, så vad tror du om att använda typ mandel- eller kokosmjöl istället? Jag tänker att det inte är så noga med konsistensen i panforte eller är jag helt ute och cyklar då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *