gräsklippare del 2

Jag har en ny gräsklippare, igen.

Köpte en ny förra året. En eldriven från Ryobi.

Den funkade fint hela förra sommaren. Den gick på batteri som jag fick ladda efter att ha klippt drygt halva trädgården. Men det vande jag mig vid, det gäller att sätta igång så fort som möjligt när man bestämt sig för att idag ska bli en gräsklippardag. När batteriet är slut går man in och lagar mat eller tar en paus och åker och badar, efter några timmar kan man klippa klart resten.

I år har gräsklipparen funkat…ibland. Jag hade batteriet inomhus hela vintern, men fick ändå börja säsongen med att byta det för det ville inte ladda alls. Efter det har jag bytt batteri två gånger till… Som tur var har det gått på garantin, ett nytt batteri kostar ca 2000kr knappt hälften av priset för en ny gräsklippare. När klipparen sen ändå trilskades med att starta och laddade ur snabbare än förra året tröttnade jag rejält och gick tillbaka till återförsäljaren som var mycket förstående. Jag var tydligen inte den första. Det var inga problem att byta till en ny, inte ens när jag bad om att få en vanlig bensindriven. Jag resonerade så att när garantitiden går ut nästa år och jag står där med en trasig elgräsklippare kommer det bli väldigt dyrt att byta batteri eller skicka på service, med en vanlig motor tror jag det är mycket lättare att hitta en lokal verkstad som kan serva. Trist är det. Jag hade gärna velat ha en eldriven, mer miljövänlig och billigare i drift än en på fossilt drivmedel, dessutom mycket lättare, det behövs ingen drivning till en på el för den är inte tung att dra. Men jag måste kunna lita på att jag kan klippa gräset när jag vill och våga stänga av och tömma gräsuppsamlaren när det är dags, utan att vara rädd för att jag inte får igång den igen. Nu kan jag i alla fall klippa färdigt hela gräsmattan utan att ta paus för laddning, alltid något. Nästa gång det är dags att byta gräsklippare kanske tekniken är mogen och jag har fått upp solceller så jag kan ladda med egen el!

 

2 thoughts on “gräsklippare del 2

  1. Vi har en eldriven med sladd funkar jättebra och har gjort i alla år. Lätt att dra och man lär sig snabbt hur man ska hantera sladden. Dvs börja klippa närmast kontakten och jobba dig bort från den så slipper du flytta sladden. Men du behöver kanske en eller två förlängningssladdar för utomhusbruk om du har stor trädgård. Eldrivet är bäst 🙂 och tystast 😆

  2. Ja, det vore ju kanon att ha en sladdriven. Jag har en motorsåg och en grästrimmer med sladd, men bara det känns snurrigt ibland, så jag vet inte om jag skulle orka med en gräsklippare i längden, med alla träd, land och prylar överallt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *