Det har varit en helg fulltecknad med föreningsliv.
Först några timmars cafétjänstgöring på dotterns ridskola sedan möte med miljöpartiet och idag har jag stått för en vegetarisk ekologisk buffé på trädgårdsföreningens (som jag inte är medlem i än…) 10-årsjubiléum.
Jag bad om någon ovanlig växt som ersättning för det jobbet och fick ett valnötsträd i present!
Gissa om jag blev glad! Vet bara inte riktigt var jag ska plantera det, i min lilla trädgård, men det blir nog där det i år växer mandelpotatis och jordärtskockor, så utplantering får vänta lite.
Bland annat så bjöd jag på squashgratäng på buffébordet, en bra rätt så här års.
Här kommer receptet:
Squashgratäng
ca 1 liter squash i små bitar
1 hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
hackad persilja
hackad färsk eller torkad oregano (eller annan bladkrydda man tycker om )
1½ dl riven ost
1 tsk salt
2½ dl vetemjöl
4 ägg
1 dl olja
Blanda allt grönt, strö över ost, salt och mjöl och rör om. Blanda ner ägg och olja. Häll smeten i en oljad ugnsfast form och låt stå i ugnen i ca 30 min och 200 grader.
Det låter gott, det måste jag prova. Det är fint med lite nya recept för just nu är jag fullständigt inspirationslös.
Hej granne!
Kan man frysa denna gratäng tror du?
Ha det bäst,
Ewa
Jag har testat att frysa och det funkade fint! Men godast är förstås nylagad.
Hoppas det smakar!
Har ätit din gratäng till lunch idag tillsammans med en sallad och god kall sås! Vad säger man? Glad jag har fler bitar i frysen!!!
Tack för tipset,
Ewa
Vad kul, Ewa! Vill du ha pumpa så finns det här! Tror det går lika bra att laga av.
Pumpa har jag aldrig testat att tillaga!
😉