hur fortsätter vi nu då?

Hör på nyheterna att vi är på väg ut ur finanskrisen…
Så bra, då kanske det blir lättare att skaffa jobb.
Industrin ökar, volvo ökar, allt ökar…
Men… koldioxiden då?
Ökar….?

Jag blir uppgiven.

Är det en ekvation som inte går ihop eller vad kan vi göra?
Vad är hållbar konsumtion?
Det bara måste ju gå att kombinera en hållbar utveckling och hushållning med jordens resurser med ”tillväxt” och lönsamhet.
Men jag kan ju bara se till mig själv.
Kommer jag alltid att kunna jobba med mina intressen och med en miljötanke bakom min sysselsättning?
Om jag får jobb inom tillverkningsindustrin i framtiden kommer jag tacka ja och vara glad för ett jobb och kanske försöka göra något åt miljöarbetet på plats eller tacka nej av princip? Har jag råd med det?

Känner att jag måste fortsätta plugga på något sätt så jag kan jobba med något meningsfullt miljöarbete i framtiden.
En vän förklarade att det finns tre pusselbitar som är lika viktiga när det gäller ett lands välfärd och framtid. Ekonomi, sociala frågor och miljö.
Vi fastnar lätt på de första två punkterna, men i Sverige har vi inte så svåra sociala eller ekomomiska problem. Vi har inte fattigdom eller hemlöshet i särskilt stor utsträckning.
Det vi behöver arbeta mer med är miljön.
Men varför gör vi inte det?
För att det inte finns folk som kan.
Medans det drösar av ekonomer och olika socialt kompetenta personer. Klart de frågorna förstoras då.

Fick en förfrågan från ett parti om jag vill vara med som kryssnamn på deras valsedlar till kommunfullmäktige nästa år.
En chans att kunna påverka (risken finns ju att man faktiskt blir inkryssad) och ett tillfälle att få lära sig hur det funkar där besluten fattas. Det lockar ju onekligen.
Men jag har inte bestämt mig ännu, tycker det är knepigt med partipolitik…

3 thoughts on “hur fortsätter vi nu då?

 1. Efter MYCKET funderande har jag till slut gått med i ett parti. Det är läskigt. Plötsligt blir man tillskriven en massa åsikter. Men jag kände att det var dags att försöka dra mitt strå till stacken och påverka. mest kanske i lokala frågor. Så jag fick välja det minst dåliga alternativet.

  Men vi får se hur kul det blir, och vilket genomslag det gröna tänket verkligen kan få.

 2. Jag är helt övertygad om att hållbar utveckling och ekonomisk tillväxt inte går att kombinera! Jag tror dessutom att båda var för sig är omöjliga att uppnå. Det vi håller på med nu, som vi inte kommer att kunna stoppa – möjligen hejda, är ohållbart om vi människor ska kunna leva på planeten Tellus. Och hur ska tillväxt i det oändliga kunna gå till? Vi har ju bara en planet även om vi lever som om vi hade minst tre fyra stycken. Nej, det krävs en total omställning av hela samhället och på individnivå handlar det om attitydförändring. Annars är vi nog rätt kokta allihop!

 3. Oj, vad jag känner igen mig.
  Jag – och flera andra bloggare för den delen – har haft sådana här inlägg under hösten.
  Den där känslan man plötsligt kan drabbas av: är det någon idé? Spelar det någon roll vad jag gör?

  (Jag är dessutom otroligt cynisk när det gäller politik och tänker ”Vadå de två första?” Enligt mig är det som styr 1)Ekonomi 2) Ekonomi 3) Ekonomi.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *