i gränslandet

Det har varit riktigt milt ett tag nu, jag har pysslat i trädgården så mycket jag hunnit, bla planterat vitlök med Ellinor och en pannlampa en kväll.
Ibland får jag tänka efter för att komma på vilken årstid det är,,, och att det är så sen höst som november.
Men inatt kom ”äntligen” kylan, frostvitt ute imorse när jag vaknade.

Eftersom livet är lite hektiskt just nu (kanske en bidragande orsak till att jag är årstidsförvirrad) det är mycket i skolan och barnen kräver extra mycket uppmärksamhet, så har jag knappt suttit någonting framför datorn för nöjes skull de senaste veckorna, det räcker med att skriva rapporter.
När vi var hemma förra helgen ägnade vi tiden åt det här bla.

Rensat ogräs mellan mellan gångplattorna. Ett resultat jag är nöjd med, men förmodligen ingen annan ser.

Skördat mangold i november…

 

Fikat på trappen.

 

Förra helgen bestämde sig dottern för att vakna 05.30 på lördagen…
Då plockade jag äntligen fram det där tyget från loppis som jag köpte förra året och skumgummibitarna jag fick av en kompis i våras och sydde sittkuddar till kökssoffan.
Symaskinen fick jag förresten i födelsedagspresent i våras men köpte inte ut förräns i september och det här var första gången jag använde den… vissa projekt tar tid.
Det blev två par gardiner också av tyget.
När jag var klar kom mellantjejen och ville använda symaskinen.
”Jaha vad ska du sy då?”
”Jag vill sy en kavaj eller nåt…”
Hmm, det blev ”eller nåt…” men skönt att hon har höga mål.

 

 

 

One thought on “i gränslandet

  1. Hejsan!

    Jag vill också börja sy, har tänkt börja sy lite barnkläder som människor i min närhet eller via internet kanske vill köpa, annars kanske jag kan sy upp ett lager som jag själv kan använda den dag jag får egna barn 🙂

    Tänkte beställa något ekologiskt tyg på internet, om det finns nå fina mönstrade för på de tygaffärer jag varit in har det INTE funnits speciellt mycket ekologiskt odlad. Får kanske gå in på Ohlssons och efterfråga det =)

    Vilken intressant, bra och fin blogg du har. Hittade hit idag =)

    Sedan tänkte jag på en sak när jag såg dina barn, du som har barn liksom. Har ett riktigt riktigt bra boktips, det är en bok som heter ”Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två”. En väldigt intressant bok som jag önskar att alla människor som har något med barn att göra kunde läsa. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *