jag har syndat

Idag sprang jag in i en butik och köpte första bästa bikini jag hittade och ett 5-pack strumpor. Det behövdes verkligen, men jag kunde gjort ett bättre val. Letat efter ekologiska alternativ (vet inte om det finns eko-badkläder). Eller beställt ekostrumpor på internet. Men nu gjorde jag inte det för att jag inte ”orkade”. Den klassiska bortförklaringen, tid och ork. Jag är inte heller felfri, men jag är medveten om när jag inte tar så kloka beslut och det är ju iallafall en bit på vägen. Bättring till nästa gång.

Nu ska jag ta och riva 1kg ekoparmesanost som det var specialpris på och stoppa i frysen som kompensation… 🙂

8 thoughts on “jag har syndat

 1. Vad skönt att det är fler som syndar 🙂 Allvarligt, det gör vi ju alla då och då. Huvudsaken är ju att man inser att man gör det, så kan man väl långsamt bättra sig!

 2. Jovisst, man kan verka så otroligt pretantiös och perfekt här i bloggvärlden. Man väljer ju verkligen vad man skriver.
  Men å andra sidan blir det ju mål att leva upp till, för en själv.

 3. hahaha..tur att man kan kompensera med parmesanost!! 😀

  Men ändå..det är ett tydligt bevis på att man är en ”medveten” konsument när man verkligen känner att man syndar när man handlar nåt sådär, utan att kolla upp eko alternativ och göra det så omständigt som man brukar..:)

  man kan inte vara bäst jämt på allt, även fast man kan få det att verka så, i bloggvärlden.
  Jag har en kompis som berättade att hon, när hon läste sina vänners bloggar, tyckte att det var väldigt, vad alla levde pefekta liv… innan hon kom på att man faktiskt väljer ut vad man vill dela med sig av i sin blogg.

 4. Jo visst är det lätt att framstå som så himla duktig i en blogg där man själv bestämmer vad man vill berätta. Men vi är ju inte mer än människor…

  Å andra sidan så är det ju bra att framstå som duktig för då försöker man ju också leva upp till det IRL .-)

 5. Och den berömda Eko-parmesanen är väl hitfraktad från Italien på miljövänligt sätt?
  Helst cykel eller segelfartyg…

  Ibland får jag en känsla av att så kallade Eko-varor kan fraktas hur långt som helst i dieseldrivna fordon och fortfarande kallas ”eko” – och de som köper varorna tror säkert att de är ”miljömedvetna”…

  För mig är det miljömedvetenhet att välja bort allt som inte är närproducerat, eller i vart fall producerat inom sverige.
  Det känns fel att äta ”gourmetmat” från världens alla hörn när det används som ett försäljningsargument (ett ihåligt sådant) att varan är EKO.
  Hellre vanlig ost från grannens ko än Eko-ost från ett land 250 mil härifrån.
  Hellre en kålpudding hemifrån, än Eko-kött från Argentina.

  Likadant med kläder, hellre linne från Borås (som kostar men håller i åratal) än bomull från Gud-vet-var…
  Och så vidare…

  Mer och mer har jag insett att dessa besser-wissrar som bara köper Eko lurar såväl sig själva som andra de lurar in i samma fälla.

  Hoppas att den italienska osten smakar.

 6. Jotack Leena, den italienska osten smakade bra. Men den hade såklart smakat ännu bättre om den kom från grannens ko. Tyvärr så äter grannens ko foder som är gjort på sojabönor hitfraktade från brasilien…
  Men kon är ju lokal…

  Jag tycker såklart också man ska sträva efter att äta så lokalt som möjligt, men hellre eko än bara lokalt, om det är konventionell odling som gäller.
  Oftast står transporterna bara för 10% av växthusutsläppen som sker i samband med matproduktion, resten står konstgödning och bekämpningsmedel för. Och jag vet inte om det är bättre att vi dödar åkermarkerna i sverige med olika konstiga gifter än låter vår ost åka från italien i en förhoppningsvis välpackad lastbil.

  Men visst vi borde vända oss mer till den lokala marknaden, (eller avstå) men även driva på att det ska produceras på ett schysst sätt (alltså eko)
  /en besser-wisser som iallafall försöker…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *