jubileum

Nu har jag haft min 30-årskris (eller jag menar mina dreadlocks ) i ett år. Sambon gjorde dem, det tog ungefär 10 timmar, jag är evigt tacksam!
Det var mitt mål att ge dem en chans på ett år. Men jag kan verkligen inte tänka mig att ta bort dem nu.
Det är skönt att veta vad man har för frisyr när man vaknar på morgonen.
Jag gillar ”gör det själv”- idén med dreadsen, slippa gå till en frisör och sällan bli nöjd. Oftast är det ju inte frisörens fel… men ändå. Skulle kunna klippa mig hemma, men det blir liksom inte heller bra. Nu har jag en ovårdad frisyr, men det syns att jag har valt den och jag tycker det är snyggt även om inte alla delar den åsikten.

Hur vårdar man då sina dreads?
Jag tvättar mitt hår en gång i veckan ibland två. Det är viktigt att håret får torka ordentligt innan man sätter upp det i en tofs eller drar på ett hårband annars kan det surna.
Schampot får inte innehålla något som lämnar rester i håret, parfymer eller mjukgörande medel tex.
I början använde jag ofta vax (utan petroleum) för att hålla ihop dreadsen, innan de började tova sig. Nu har jag det bara ibland.
Det är en hel vetenskap hur man kan snurra och rulla och virka sina dreads för att få dem tightare. Man behöver aldrig vara syssloslös, som om man inte har något annat för sig….

3 thoughts on “jubileum

  1. åh.. shit vad jag saknar mina dreads ibland.. Men jag ångrar inte att jag klippte av dom, för om jag inte hade gjort det hade jag fortfarande suttit här och velat göra det..:)
    Sex år hade jag dom och dom var riktigt feta. Så feta att jag tillslut inte visste vad som fanns i dem 😀
    Nu har mitt korta hår dock blivit lite längre, kanske är det dax att börja om?

  2. Ja, man kanske ska ha den här frisyren i perioder. Det är kanske själva processen som är det roliga inte slutresultatet. Så det är väl bara att börja om igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *