kirskål och grönmynta

Mitt kryddland är invaderat! Vet att det är dumt, men jag planterade grönmynta i det… Där växer redan kirskål och jag vet inte vilket som har värst rotsystem. Men något behöver göras, för de dödar allt annat. Jag ogillar perennrabatter (för det är så svårt att rensa) och kryddlandet har blivit en anhalt för alla möjliga växter som jag inte vetat var jag ska sätta i väntan på bättre plats. Här står bland annat flera fina pioner som jag räddade från min förra trädgård, med dem kom kirskålen.

Har iallafall börjat gräva igenom det, flyttade på alla smultronplantor som stod som en inramning längst med kanten och som fört en tynande tillvaro när grönmyntan har trängt sig in under dem. Det är helt galet hur grova rötter myntan har och långa! Om jag någonsin blir klar med den här genomgrävningen tror jag att jag ska odla gröngödslingsgrödor här något år och sedan gräva igen. Myntan får stå någon annanstans.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *