koll på årstiden…

Mina amaryllisar har ingen koll på att julen är över, de blommar för fullt. I alla fall de lökar som jag sparat från förra året.
När de hade blommat över klippte jag bort blomstjälkarna och lät dem stå med bladen kvar. När det inte längre var risk för nattfrost planterade jag ut dem i potatislandet. Där stod de och växte hela sommaren. Framåt hösten grävde jag upp dem, klippte av alla blad och stoppade ner dem i krukor med ny jord och ställde dem i boden. I oktober, november (minns inte riktigt, men det var för sent för att få blomning till jul) tog jag in dem och började vattna lite försiktigt. Nu är de ståtliga och fina och blommar igen.
Varför köpa nya lökar när man kan återanvända? Har förresten aldrig köpt en amaryllis, bara fått som julgåva för diverse uppdrag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *