linisolering

Idag fick jag tummen ur och åkte till två byggvaruhus för att höra mig för lite om isolering.
Vill ju ha något sorts organiskt material i väggarna i mitt lilla vindsutrymme,  som kan ta upp och avge fukt och inte innehåller gifter eller har krävt en massa energi vid tillverkningen.
Tror ni jag hittade något i bygghandeln?
Tror ni ens de visste vad jag pratade om?

Killen på första stället tittade oförstående på mig och jag försökte förklara att det kan vara träfiber, hampa, lin… alltså inte mineralull.
Han kollade på lagret och kom nöjd tillbaka; ”Stenull!”
Nja, nä, det är ju också mineralull…

Till nästa ställe jag kom blev de också fundersamma, men det var en snickare där som visste lite mer; Att det inte gick att få tag på cellulosafiber här i stan iallafall….

Men… han hade precis beställt hem linullsisolering och eftersom jag inte behöver så mycket kunde jag köpa lite av honom!

Ibland har man tur.

 

2 thoughts on “linisolering

 1. Hej!
  Jag har forskat om hus i mer än nio år och även startat firma med naturliga/ekologiska byggmaterial för att försöka nå ut på den moderna byggmarknaden till de som vill leva naturligt i sina hem utan allergier och andra besvär och samtidigt få hållbarhet, ekonomi mm.

  Jag började också söka i bygghandeln och fick till svar: Va, är det typgodkänt?
  Det bästa skivisolering att finna visste de inte ens vad det var.
  Tänk vad dålig huskunskapen är nu för tiden.

  Jag håller på med både en hemsida och en blogg och kommer att lägga ut båda så fort det går! Ha det gott!!!

 2. Den konventionella bygghandeln har långt ifrån anammat konsumenternas behov av miljövänliga och hälsosamma isolerprodukter. Skoj att höra att du fick tag på vad du behövde. Finns antagligegen en alltför liten marknad än så länge för miljövänliga alternativ, men trycket från konsumenterna kommer förhoppningsvis att påverka handeln i rätt riktning.
  Hälsningar från en linproduktssäljare
  Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *