lite om rooibos

Idag har jag lärt mig att honeybushteet som jag har i butiken är det samma som rooibos….
Alltid lär man sig något.

Här hemma går rooiboste under benämningen barnte.
Det är det teet som tjejerna får dricka eftersom det inte innehåller något koffein.
Dessutom är det väldigt nyttigt och sägs lindra både kolikbesvär (om man nu har sådana) och sömnstörningar.
Det innehåller mycket antioxidanter och mineraler.
Visste ni att rooibosbusken inte alls är släkt med den vanliga tebusken utan egentligen är en ärtväxt och den växer bara naturligt på ett begränsat bergsområde i sydafrika som heter Cederberg?

4 thoughts on “lite om rooibos

  1. Jag älskar rooibos, men visste inte allt du skrev om – så tack för den informationen. Dricker gärna en kopp te på kvällen och då är det perfekt för mig att det inte innehåller koffein/tein, vilket ju grönt te gör.

  2. Att rooibosteet inte alls är släkt med vanligt te visste jag, men inte att det härstammar från en ärtväxt. Intressant!
    Jag kan bidra med lite mer rooibosvetande: Tydligen har drycken blivit ännu mera populär i takt med att folk har börjat läsa Alexander McCall Smiths böcker om Mma Ramotswe, som är Botswanas enda kvinnliga privatdetektiv och som dricker rooiboste stup i kvarten. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *