Man kan ju inte låta bli dem, maskrosorna, hela ängen full!
De här maskrosorna ska bli vin.
Först måste man rensa, jo allt det gula använder men inte det gröna…. pilligt.
7 liter maskrosor blandas med 7 liter kokande vatten och 1 kg russin.
Sen låter man det svalna.
Blandar i jäst, vet ej hur mycket, tar kanske 100 gr eller nåt, det finns säkert något exakt recept på det.
Sen ska man låta det stå och jäsa några dagar och efter det sila och blanda i socker och låta det jäsa på damejeanne.
Jag återkommer med resultat.
Äppelvinet i höstas blev ju godkänt iallafall.
Jag anmäler mig härmed till provsmakningspanelen! 😀
Fina bilder!!
Många olika recept på maskrosvin, ditt med russin har jag aldrig sett förr, jag ahr 2 olika, det ena är godast – med apelsiner och citroner i 🙂
Den jag fick det av sa att om man delar ut receptet måste man få ett i byte och det är lite kul 🙂
Lycka till med ditt vin, du kommer nog få ihop en del med alla de blomstren 🙂
Skål! 😉
Fantastiska maskrosbilder, man blir så glad av allt GULT. 😛