matdilemma

När man som jag har det lyxigt med en massa råvaror precis utanför dörren är det ironiskt att nästan inte laga någon mat alls. Igårmorse gapade kylskåpet tomt och de senaste måltiderna har bestått av knäckebröd med jordnötssmör och tomatmarmelad, eller gröt. Det är förstås bara när barnen inte är hemma som det är så.
Jag tappar helt fokus när all tid i köket går åt till att konservera skörd av olika slag. Så fort man går ut i trädgården kommer man in med en full korg som måste tas om hand. Det har blivit äppelmos och äppelringar, förvällda bönor och inlagda rödbetor.
Men när jag börjar känna mig yr av näringsbrist kan det vara idé att laga något. Det blev punkgryta igårkväll, som min kompis Clara kallar det. Man tar vad man har. I den här var det potatis, rödbetor, morot, lök, purjolök, brytärter, bondbönor, squash och persilja, allt från egen trädgård.

 

 

Har fått frågan om jag blir mätt på vegetarisk mat. Ja, jag tycker inte att det är något problem när jag är noga med att variera och komplettera med ägg, ost och andra mjölkprodukter, försöker även använda bönor, men det blir mest linser och kikärter som jag tycker är godast.
Men slarvar jag med bara mackor så funkar det inte, jag vill helst ha lagad varm mat som ska vara näringstät, inga halvfabrikat eller lightprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *