Min bigård!

Nu kan jag faktiskt säga bigård på riktigt. Två kupor borde väl duga för det? Visserligen är det inte bin i trågkupan, än, men ändå. Visst blev den fin!
Igårkväll var Jonas och jag ute och lyfte över uppstaplingskupan på bänken som han har byggt åt mig. Bin är ju lite dumma, om inte flustret hamnar på exakt samma ställe hittar de inte tillbaka när de ska hem och landa. Så vi satte upp ett snöre som markerade öppningen på kupan. Täppte till fusteröppningen med svinto, lyfte bort kupan, satte dit bänken och sen tillbaks med kupan igen. Bina var inte allt för arga. Det var ju sent på kvällen så de var inte ute och flög. Till min glädje mådde de bra imorse och hittade hem…

Jonas drog igång ett nytt projekt igår. När han ändå var på g att gjuta fast stolpar till hönsgården satte han några stolpar längs vägen utmed landet så det kan bli ett staket/plank där… Det behövs.

Hönsgårdsbygge.

4 thoughts on “Min bigård!

  1. Va fint det blev med bi kuporna, jätte härliga bilder.

    P.s Johan skrattade åt mej när jag fick på mej ryggsäcken, det var bara något stort på ryggen sa han.
    Än en gång stort TACK för att jag fick låna sakerna till min hajk! Vi ska även ha rullstolslektion och skytte, det blir en helg det.

    Wiktoria ;O) ;O)

  2. vad härligt det ser ut!! tänk vad man börjar leva upp när våren kommer igen!! ses snart! kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *