Nu ska rådjuren väck!

Jag är så trött på det här:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är mina gråärter, som var så fina och som rådjuren knipsade av.
Nu har de varit här fyra nätter i rad. De äter ju inte bara utan de trampar ner andra små plantor och vissa saker verkar de inte gilla heller, utan de bara drar upp dem med rötterna och spottar ut dem… som för att djävlas.

Nu får det vara nog!
Jag fick några störar av en granne som jag satte runt hela landet och sen har jag knutit snöre som staket.
På snörena har jag knutit remsor med råodör på.

Det ser inte klokt ut. Men störarna är fina.  Få se om det hjälper.
Blev erbjuden att låna ett elagregat också så nästa steg är väl att sätta upp eltråd… men jag hoppas att jag slipper.

8 thoughts on “Nu ska rådjuren väck!

 1. åh man blir ju vansinnig när djuren äter upp ens grödor.

  tack för tipset om tomaterna, det är ofta jag står i valet och kvalet mellan närproducerat och eco, men jag ska hädanefter välja eco även om de har transporterats längre.

  ha en bra dag!

 2. Ja fy för rådjur 🙁 (men som köttätare hävdar jag fortfarande att de är goda att äta… hmm, jaktlicens kanske?) Här har de ätit av mina fina rosor, snyft!

  Vi har funderat på stängsel i någon form. Fast våra odlingar är spridda på flera ställen i vår ganska stora trädgård och det blir ett himla stängslande. Att stängsla in hela trädgården går inte, vi har en väg som inte får stängas av (grannar med servitut).

  Så det får väl bli att man får hägna in de olika landen. Funderar vidare…

 3. näe jag förstår precis vad du menar, och det har ju blivit så mycket debat just om transporten också det var därför jag var så kluven. men det känns bra att få svar från någon som har kunskap, själv har jag inte läst tillräckligt om det utan bruksr köpa ekologiskt just för att det känns bättre, smakar bättre och jag vill veta vad jag stoppar i min kropp. speciellt efter som jag och sambon planerar för barn och nu när barn blir allt mer allergiska måste det självklart finnas ett samband. (arbetar som montessoripedagog så man är lite skadad av helheten, den kosmiska undervisningen att allt har en funktion och är beroende av varandra.

  ha en bra dag och tack för inspirationen och kunskapen!
  kram jenny

  den anonyma är min käre vän marie som är lite bitsk, bry dig inte om henne – det gör inte jag alltid.

 4. 🙂 Jag gjorde precis det samma när jag bodde ute på landet, fast jag hade en himla massa fladdriga remsor i starka färger – vet inte om rådjur ser färger men ja det funkade.

 5. Tvärslå:Då ska jag sätta upp mer fladdrande remsor.

  Jenny: Det är alltid trevligt att få lite mothugg, då funderar man över sina egna argument en gång till. Och absolut allt hänger ihop och är beroende av varandra.

 6. hej hippihäxan! rådjur ser blått, bra färg att hänga upp och vitt är fara för dem (som deras rumpor vid fara är vita) också bra att hänga upp =) kram

 7. Nu har vi stängslat hela landet med elstängsel äntligen, få se om det hjälper, bönorna har börjat komma upp och mangolden har de ätit av i två olika omgångar, köpte några konstiga pinnar med tussar på som skulle lukta illa av för rådjuren och de skulle räcka 6 månader, på trädgårdsmässan, men de var inget att ha. Det började med att de eller skatorna bet i dem och slängde iväg dem 2 meter.
  Nu hoppas jag på ett frodigt land om jag kan hålla efter sniglarna förståss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *